Johannesburg

Location 1

Første destination på rejsen med Globale kompositioner blev et møde med Johannesburg, Soweto, efterdønninger fra apartheidstyret og den sydafrikanske vinter. I Sydafrika er der varmt i solen og koldt i skyggen.

Mest af alt blev turen et møde med Thulani og hans gumbootgruppe, som jeg blev sat i forbindelse med gennem min ven Tlale Makhene. Tlale kender jeg fra hans besøg i Danmark i 2003, hvor jeg spillede med på hans debutplade “The ascension of the enlightened”

For at præsentere min ide og overtale Thulani og drengene til at deltage i projektet, lavede jeg indledningsvis en workshop for dem. Det udviklede sig meget positivt og vi fik hurtigt et godt samarbejde op at køre, hvor vi på skift bød ind med forskellige grooves, breaks og koreografier. I løbet af de næste 2 uger mødtes vi 4-5 gange og fik lavet en komposition bestående af Thulanis og mine nye og gamle ideer, samt nogle variationer over et par grooves af Body Rhythm Factory/ Peter Stavrum.

Sammen med Sine Kristiansen, planlagde og filmede vi materiale til en video fortolkning af kompositionen, som jeg planlægger at klippe og lydbearbejde når jeg er tilbage til DK.

Johannesburg var et intenst og vellykket forløb, hvor jeg står tilbage med optur over at det på et par uger var muligt at skrive og indøve musik og koreografi samt filme en video, i samarbejde med 5 fede performere, jeg for kort tid siden ikke kendte til.

Det har været en fantastisk start på rejsen og jeg har en god fornemmelse med at vi også ender ud med fed musikvideo.

Du kan se den endelige musikvideo på dette link

Næste stop Kathmandu.

 

 

3 tanker om "Johannesburg"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>